Söndag

Har precis varit uppe och ätit en smörgås som jag verkligen inte alls var sugen på. Har ont i magen på något konstigt sätt, undra vad det kan bero på?! Familjen Gerebrant har varit magsjuka och nu ligger min bror i magsjuka också så jag hoppas verkligen inte att det är något magsjuke-virus som spökar. Känner verkligen inte just nu för att bli sjuk jag känner speciellt inte för att ligga och tro att jag mina inälvor ska spys upp på vilken sekund som helst.

Vinterkänsla

Ibland kan jag tycka att det verkligen känns som om att det nog är meningen att vissa inte ska ha det bra. Just nu, idag, denna veckan befinner sig den känslan djupt inom mig och jag tror inte att jag är ensam.


Skulle jag beskriva känslan, depression jag känner skulle jag säga att det känns som om man ligger på botten i en stor, blå sjö, fast kedjad i ett ankare som man försöker med all sin kraft krångla sig ut samtidigt som man försöker spara på den lilla luft som finns kvar i min strupe, men snart vilken sekund som helst omvandlas syret till bubblor som söker sig upp till vattenytan för att sedan försvinna fort i tomma intet.

Jag behöver se, känna, tänka att något positivt kan hända. Men vem har sagt att det ska vara enkelt när det kan vara svårt! 

Men är inte vintermånaderna en sån där typisk period där många känner sig nere mer eller mindre.
Vi får helt enkelt ta hand om varandra samt uppskatta varann i svåra tider.

Vi får hoppas på att det går över snart och att både du och jag kan få känna härliga sommarkänslor även i år. 


Snö

Tror att jag fick en liten chock när jag öppnade dörren imorse för att titta ut. Jag har aldrig sett så mycket snö i hela mitt liv. Snö överallt, vilket håll man än tittade mot så bländades man av den vita snön som glittade som kristaler av solen. Över en meter snö täckte gräsmattan och jag undrar verkligen vart att snö ska ta vägen?! Kommer vi ens få se en sommar igen. Frågan är i alla fall när man kommer kunna bada i vättern eftersom att den har lagt sig kommer det att dröja länge innan man ligger på stranden och njuter av vågornas brus.




15:04

Nu tycker jag faktiskt att det får räcka med denna snö. Det börjar bli riktigt jobbigt att ta på sig en massa kläder och känna sig som michelingubben. Är det bara jag som tycker det har varit på tok för mycket snö och framförallt en för lång vinter?!

Det är inte direkt så att man blir jätte sugen på att gå ut när det är snö till knäna och nästintill storm ute.
Det är en dag som den här som man är glad över att man inte har någon hund.


Idiot

Idag på jobbet kom det in en kvinna som ville klippa sig hos mig. Självklart sa jag att det gick bra eftersom att jag inte hade något annat att göra just då. Hon var jätte nonchalant när hon gick och satte sig i stolen, vid min plats.
Jag började självklart prata med henne om hennes tankar, önskemål och idéer om hennes hår. Tillslut kom vi i alla fall fram till att vi skulle toppa det och klippa upp det.
Jag började göra exakt som hon sa och tog exakt på millimetern den längden hon bad min att klippa bort.
Helt plötsligt när jag inte ens har hunnit klippa klart hennes bakhuvud eller vad man ska säga för att ni ska förstå, så börjat hon klaga lite smått och vrida sig åt George för att söka hans uppmärksamhet.
Tillslut utbrister hon "jag är inte nöjd, det känns inte bra". Jag frågar henne lugnt vad det är hon inte är nöjd med och vad som inte känns bra, fick inget bra svar alls. Hon blev helt enkelt omöjlig att kommunicera med så jag får ropa på George.
Hon säger samma sak till honom som hon sa till mig och han frågar henne exakt samma saker som jag frågade henne men hon har ännu inget bra svar att komma med, det ända hon säger är att jag har klippt henne fel och det vet hon eftersom att hennes mamma är frisörska, George sa då till henne att då kunde hon ju klippt sig hos henne. Han förklarar för henne att jag inte har gjort något fel och att jag har klippt exakt så som hon sa att hon ville att jag skulle göra. Tillslut säger hon att George får rätta till "felet" (som inte finns). Och till råga på att påstår hon att George inte har någon utbildning, eller vad hon snackade om. Sen verkade hon även påstå att hon blivit lurad, som om att jag inte sa till henne att jag var elev, hon kom ju in för att klippa sig hos en elev och vi pratade om min utbildning.
Vissa människor kan man verkligen inte förstå sig på, jag gjorde ju inget fel. Fattar inte att folk kan "leka" med min utbildning för att försöka få klippa sig gratis. Men jag kommer att stöta på många människor som henna eftersom att den sista idioten är inte född än.

1930-1939

1930 var en mycket orolig tid i Europa som präglades av lågkonjunkturen och slutade med att andra världskriget börjar 1939. Detta medförde att det korta dammodet i både kläder och frisyrer ändras och ska istället vara längre, det vill säga längre hår och längre kjolar.

Håret skulle som sagt vara något längre än förr men vågor och lockarna var fortfarande oerhört populära. Många började permanenta håret och dom som inte gjorde det hade en locktång hemma.
Bobbarna och pagen var fortfarande de mest klippa frisyrer men man skulle inte ha lugg utan det var sidbenan som gällde nu. Håret skulle gärna läggas/rullas bakåt och vara lagt i platta lockar och vågor.
Hårfärgen som man eftersträvade var platinablond.

I accessoarer väg var det fjäderprydnader och hattar som var stort som gärna skulle sitta på sniskan för att visa upp pagen eller bobben.

Under detta årtionde började man använda schampo innan dess användes vanlig tvål för att tvätta håret.

Männen skulle ha naturligt lockigt hår och kammade håret bakåt med vatten eller hårolja. Herrfrisyrerna var korta och vältrimmade, äldre män bar mustascher som även de var små och vältrimmade

Greta Garbo blir en stor stilikon under trettiotalet för kvinnorna. Hon fick till och med smeknamnet "den gudomliga" på grund av sin skönhet.




Inspiration: Bright young things, Changeling, Public Enemies

21:40

Oj, hinner inte med bloggandet så mycket nu när jag jobbar på Salong Chérie. Ska försöka slänga ihop några roliga inlägg till helgen. Ni får kommentera om det är något speciellt som ni vill läsa om.

20:33

Helgen har gått för fort, känner mig inte utvilad ett dugg. Imorgon kommer det vara en sån där dag då man verkligen inte vill gå till jobbet. Men det är ett måste, det känns ändå bra att gå dit imorgon eftersom att det är första dagen som jag redan har kunder inbokade innan jag väl är där.

Första arbetsdagarna

Då har man arbetat sina första dagar på en "riktig" salong. Dock har det varit lite dött med kunder. Jag har endast klippt tre dropin-kunder på mina två första dagar. Blir lite segt när man jobbar 9-18 och inte har så mycket att göra. Tack och lov så går tiden ändå inte jätte sakta.

Anställning

Idag fick man då anställning på salong Cherie. Känns bra! Äntligen har jag något att göra på dagarna eftersom att jag börjar redan imorgon. Så nu får vi boka tid hos mig, Hanna. Utan er har jag ju ingenting att göra.



Ring och boka tid på 036-71 55 57.

Klippning kostar från 155:-

Innan provklippningen

Sitter här nu i köket, det är tyst och jag är lite små nervös, Inte för att det ska gå dåligt utan mest för att jag inte riktigt vet vad som kommer hända.
Men jag vet att det är många som håller tummarna för mig nu så det går nog bra!
Får tänka på att jag verkligen behöver detta jobbet nu mer än något annat för att kunna tjäna pengar, flytta och leva. Sen är det ju också bara sjukt tråkigt att sitta hemma hela dagarna.

Fortsätt att håll tummarn, skriver så fort jag kommit hem igen!

Tagga!

Sitter nu och försöker att tagga till inför morgondagens provklippning vilket är lite svårt eftersom att dagen idag har inte varit så bra för mig, känns riktigt botten just nu om jag ska vara ärlig. Så det är lite svårt att tagga till när man verkligen inte känner sig sugen på att ens klippa överhuvudtaget.
Det värsta av allt är att man inbillar sig hur det ska gå, och i mitt huvud ser det inte så bra ut just nu.
Men bara för att denna dagen har varit dålig behöver inte morgondagen bli det så nu lyfter vi blicken och taggat till. Det kommer att gå jättebra!

Råttfärg?!

Tittade på Oprah för en stund sen då hon och Chris Rock pratade om hår.
I programmet sa han att vi "vita" människor inte har sin egna hårfärg
Och nu när man tänker efter så är det verkligen så att nästan ingen av oss har sin naturliga färg. Antingen har man slingor eller helfärg och färgar man inte håret tonar vi det. Det är till och med sällan man ser någon som har utväxt nu för tiden. Och även om man nu då skulle ha sin naturliga hårfärg så har man säkerligen färgat det någon gång i sitt liv.
Vi tycker väl helt enkelt inte om rått-färgen eller vad man nu vill kalla den.

RSS 2.0