1930-1939

1930 var en mycket orolig tid i Europa som präglades av lågkonjunkturen och slutade med att andra världskriget börjar 1939. Detta medförde att det korta dammodet i både kläder och frisyrer ändras och ska istället vara längre, det vill säga längre hår och längre kjolar.

Håret skulle som sagt vara något längre än förr men vågor och lockarna var fortfarande oerhört populära. Många började permanenta håret och dom som inte gjorde det hade en locktång hemma.
Bobbarna och pagen var fortfarande de mest klippa frisyrer men man skulle inte ha lugg utan det var sidbenan som gällde nu. Håret skulle gärna läggas/rullas bakåt och vara lagt i platta lockar och vågor.
Hårfärgen som man eftersträvade var platinablond.

I accessoarer väg var det fjäderprydnader och hattar som var stort som gärna skulle sitta på sniskan för att visa upp pagen eller bobben.

Under detta årtionde började man använda schampo innan dess användes vanlig tvål för att tvätta håret.

Männen skulle ha naturligt lockigt hår och kammade håret bakåt med vatten eller hårolja. Herrfrisyrerna var korta och vältrimmade, äldre män bar mustascher som även de var små och vältrimmade

Greta Garbo blir en stor stilikon under trettiotalet för kvinnorna. Hon fick till och med smeknamnet "den gudomliga" på grund av sin skönhet.




Inspiration: Bright young things, Changeling, Public Enemies

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0