Klä om kontorsstol

Nu har jag och Hampus verkligen blivit supertaggade på lägenheten vi ska flytta till. Känns verkligen som om att det kommer bli jättebra och jättesnyggt när allt är renoverat och klart.

Vi blev till och med så taggade att vi åkte till IKEA och köpte tyg till vardagsrummet. Tyget heter Gunilla och är riktigt snyggt. Det kommer verkligen att bli en färgklick i vårt vardagsrum som kommer att bestå av ljusa tapeter samt ljusa möbler.


http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/00135495

Av tyget vi köpte började vi med att klä om en kontorsstol som vi ska ha i lägenheten.Vi blev verkligen supernöjda med resultatet.

Lägger ut före och efterbilder så att ni ska få se hur resultatet blev!

 

 

 

 

 

 


Uppdatering

Efter det som hände med hyresvärden på lägenheten vi tittade på vad det bara att titta framåt och försöka leta vidare. Vi fick ett erbjudande om en lägenhet på Haga vid McDonalds jordbron, vi ansökte i hopp om att få den. Jag kände inte direkt att jag ville bo där eftersom att det är helt åt andra sidan stan och dessutom fel sida stan.
Som tur var fick vi den inte, men direkt där hampus ringe och frågade vem av de fyra paren som sökt lägenheten fick den, så fick han ett erbjudande om en lägenhet på Rosenlund. Samtidigt som han fick veta de positiva beskedet kom ett mail om en lägenhet på Ekhagen. När posten kom senare på dagen var det ett brev från vätterhem om en tvåa på öxnehaga med. Hur stor är chansen att man får tre jättebra erbjudanden på en gång.
Vi valde att åka och titta på lägenheten på Rosenlund eftersom att det gick snabbast att boka tid för visning hos bygginvest.

Vi åkte till lägenheten spända och nervösa. När vi kom in lägenheten visade sig att det hade bott en gammal tant där som nyligen hade gått bort. Tapeterna var gamla, lilla, rosa, blåa och gula med roseter, boder och blommor. Väggarna var även täckta med en massa tavlor och dylikt. Doften man möttes av var den där vanliga doften som brukas finnas hos äldre personer. Lägenheten var inte direkt någon höjdare som ni kanske förstår.

Men vi valde ändå att säga att vi var intresserade. Samma dag fast två timmar senare fick vi veta att vi fått lägenheten och att de inte ens hade låtit någon annan titta på den eftersom att de tyckte lite synd om oss och kände att de ville ge oss den.

I början kändes det lite sådär eftersom att den inte ens var nära en tio-poängare. Men det visade sig snabbt att det ska besiktas och nästintill helrenoveras.

Så nu den 1/6 bor man på Rosenlund i en lägenhet som kommer att bli en stark 10-poängare!

Hallå? Lyssna hur det låter!

Att leka med andras känlor är otroligt lätt. Men den stackars människan som blir utsatt då? Finns det någon som tänker en tanke för honom/henne? Vem bryr sig, bara det inte händer mig! Bara jag själv mår bra!

Är vi människor verkligen så egoistiska. Det är skrämmande att tänka tanken att det finns hur många personer som helst där ute som verkligen använder utrycket "bara jag själv mår bra" som ett motto. Ett flertal människor skiter i hur grannen har det.

Är det så vårt samhälle ska fungera?

Lyssna på orden, låt dem passera dina läppar några gånger samtidigt som du tänker hur det låter. "Bara jag själv mår bra".



Konsten att leka med männiksors liv

Lägenheten igår var verkligen perfekt, synd bara att hyresvärden, VBAB, är helt sjuka!

Hampus började ringa dem idag 8.30 när de öppnar för att säga att vi tar lägenheten. Ingen svarar , han ringer hela tiden tills han får svar strax efter lunch då han säger att lägenheten är "gången". Hampus ifrågasatte då varför han hade lovat oss den igår och fick svaret "man kan inget lova". Självklart blir jag himla förbannad och ringer själv dit för att kolla vad det är han håller på med. Och fick svaret "man måste vara tillräckligt snabb om man vill ha något här i livet". Detta gjorde att Hampus pappa blev riktigt arg och ringer för att kolla vad det är han håller på med och hyresvärden säger något i stil med "jag skiter väl i dig". Hampus pappa blir arg och säger till honom att man inte kan hålla på så som han gör vilket resulterar till att hyresvärden lägger på!

Hur kan man bete sig så som en vuxen människa?!

Fick även höra idag att han har gjort såhär mot fler. Mot en kvinna ska han ha gjort ungfär samma sak som han gjorde mot oss och mot en annan ska han till och med ha skrivit ett kontrakt.

Vad är det som gör att han gjorde som han gjorde?!
Blev han mutad, kände han någon som han tyckte skulle ha lägenheten mer än öss eller tycker han bara att det är roligt att leka med människors liv. Funderingarna är många!

Nu var det tur att inte vi har någon lägenhet som behövdes sägas upp. Men tänk om vi skulle ha sagt upp en lägenhet och litat på att få denna 2:an som sedan inte blir av. Då har man vanligtvis 3 månader att hitta en ny lägenhet och det är verkligen inte lätt.

Jag kan inte riktigt säga vad det är jag känner, jag är glad att jag inte ska hyra av honom och att han visade vilket svin han är innan jag han flytta in. Jag är ledsen för att det känns som om man är på ruta ett igen samtidigt som jag verkligen inte kan förstå hur en vuxen man kan bete sig så.


Håller tummarna!

Onsdag, jag är sjuk. Febern har fått ner nu i alla fall, känner mig bara otroligt seg i kroppen och så har jag ont i magen. Går det inte över snart får jag väl överväga att ta mig till doktorn. Tänkte i alla fall försöka ta mig till jobbet imorgon, klarar absolut inte av att sitta hemma mer än två dagar. Ni som känner mig vet ju att jag inte direkt är en person som kan sitta hemma och inte göra något hur länge som helst.

Innan påskhelgen fick jag och Hampus ett erbjudande om en lägenhet i stan. Allt vi behövde göra var att ringa till hyresvärden för att kolla om den fanns kvar och om vi skulle kunna få hyra den i förstahandskontrakt. Ni ska veta att det är väldigt jobbigt att få veta en sådan sak en långfredag när inget har öppet förrän på tisdagen. Så igår ringde vi som bara den, tror aldrig jag har försökt få tag på någon så desperat som jag försökte igår... utan att lyckas. Men idag lyckades jag få tag på mannen som kanske fixar att vårt sökande efter lägenhet är över. Ikväll blir det visning och det verkar som att vi får lägenheten om vi vill ha den.

Känns så himla bra, hoppas verkligen att denna lägenheten är någonting för mig och Hampus!

Illamående, huvudvärk och pannkakor!

Jag som klarade mig ifrån just magsjukan när den var på besök hos familjen Gerebrant och även när den hälsade på min familj i Huskvarna blev nu i helgen sjuk. Helt plötsligt fick jag jättehög feber och jätteont i magen. Sen dess har det suttit i. Men envis som jag är lyckades jag lura iväg mig själv till jobbet men jag insåg snabbt att jag aldrig skulle klara av att jobba en hel arbetsdag. Så min underbara fästman fick komma och hämta mig! Kändes en aning drygt att skriva ut sig efter en fem minuters lång "arbetsdag".

Idag är det den 6/4, en helt vanlig tisdag i början av april solen skiner och egentligen är det inte alls någon märkvärdig dag för många. Men för mig betyder den här dagen något alldeles extra vilket den alltid kommer att göra. Det var idag för två år sedan som jag och Hampus blev tillsammans och detta firas idag med illamående, huvudvärk och pannkakor!


Jag var först!

Såg på tv:n innan att vågtången som jag skrev om för någon vecka sedan har kommit ut på tv-reklam. Känns bra att jag typ en månad eller mer skrev om den här på bloggen innan reklamen visades på tv.


RSS 2.0