Mät ut vilken ansiktform du har

Fick en fråga igår om hur man ser vilken ansiktsform man är vilket kan vara riktigt svart att se. Men det finns flera olika sätt att ta reda på vilken just du är.

Innan du börjar bör du vara osminkad eftersom att vi "trollar bort" en del av sanningen när vi är sminkade. Håret ska också vara draget bakåt, du kan ta hjälp av ett pannband. Använd en spegel till hjälp samt en linjal, inget måttband för de ger inte det räta resultatet.

Ta följande mått och skrev ner dem:

1. Mät dina kindben. Detta är precis nedanför dina yttre ögonvrår.

2. Mät dina käkben från yttersta delen på ena sidan till andra sidan. Detta är den del precis nedanför öronsnibbarna. Här kan du behöva hjälp av spegeln, se till att du mäter rakt ut och inte följer ansiktsformen.

3. Mät din panna från den ena till den andra sidan. Gör detta från den bredaste delen, ungefär från den ena tinningen till den andra. 

4. Mät ansiktets längd från hårfästet i pannan till hakans spets.
Ett annat enkelt knep för att få fram sin ansiktsform är att ställa dig framför en spegel, kamma håret bakåt, blunda med det ena ögat och därefter rita av sin ansiktsform med en kajal eller likande på spegeln.
Ställ dig sedan en bit från och du ser svaret.

Har du glömt hur de olika ansiktsformerna såg ut så har jag lagt upp bilden, du kan även läsa om de olika ansiktsformerna i gårdagens inlägg. Tryck här för att gå direkt till inlägget om ansiktsformer.




Oval, Rund, Rektangulär



Hjärtformad, Kvadratisk, Triangulär

 

 

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0