Frisyrer efter ansiktsform

Det finns mycket man bör tänka på när man ska välja frisyr, en sak är ansiktsformen.
Många kommer in på salonger med bilder på exempelvis kändisar, det många glömmer att tänka på är att alla inte passar i just den frisyren. Många tänker också att de vill se exakt ut som på bilden, men det går inte. Eftersom att i många fall tittar kunden inte bara på håret utan hela personen. Ett tips är att lägga tummen för bildens ansikte och fråga sig vill jag ha det här håret. Som sagt är det inte bara ansiktsformen som spelar in vilken frisyr man ska ha utan man bör även tänka på hårets form och struktur i valet av frisyr.

Oval
Du har ett ovalt ansikte om ditt ansikte är längre än det är brett och om varken hakan eller pannan är spetsig.
Då passar du i du de alla frisyrer, eftersom att ovalt är formen som man strävar efter att ha och att verken, kindben, panna eller haka dominerar.
I detta fall bör du istället tänkta mer på hårets yta och försöka hitta en frisyr som du trivs i.
Du kan också tänka på vad det är du vill framhäva och försöka dölja i ditt ansikte. Vill du framhäva dina ögon, klipp lugg. Vill du inte att näsan ska framhävas i profil ska du inte dra håret bakåt, osv. Sånt spelar också roll.
Inspiration: BeyoncéCameron Diaz och Pink.''

Kvadratisk
Du har fyrkantig ansiktsform om du har lika långt som brett ansikte men med ett kantigare utseende.
Här ska du tänka på att försöka mjuka upp formen och försöka dölja lite ansikte för att försöka efterlikna den ovala formen.
Mjukare lockar och vågor är bra och om du vill satsa på page och är mycket populärt nu bör dessa vara klippta under eller ovanför hakan. Någon form av sne-lugg fungerar alldeles utmärkt men försök att undvika mittbenan och att ha håret klippt vid käklinjen vilket förstärker den kvadratiska formen. Försök även att undvika de tjocka raka luggarna. Om du trivs bäst i och vill ha kort hår ska du satsa på volym för att förlänga formen.
Inspiration: Demi MooreJessica Simpson och Katie Holmes.

Rektangulär
Du har märkbart mycket längre än brett. Pannan, kindbenen och käkbenen är alla ungefär lika breda.
Har du ett långt och smalt ansikte ska du försöka få det att se bredare ut. Det kan du göra genom att ha frisyrer som ger bredd t ex med en precis vid ögonbrynen eller en snedlugg som sträcker sig över ansiktet. Vare sig håret är kort eller långt ska man försöka att skapa volym men endast på sidorna annars förlänger det ansiktet ytligare.
Inspiration: Sarah Jessica Parker , Liv Tyler.

Rund
Du har rund ansiktsform om ditt ansikte är lika brett som det är långt och om pannan är bred och man är även lite bredare under kindbenen.
Undvik helt rak, avklippt lugg eftersom att den skulle bara framhäva den runda formen och göra ditt ansikte mindre. Försök att behålla längder tätt in mor ansiktet, har du kort hår är det väldigt snyggt att dra fram flickar in mor ansiktet. Personer med rund ansiktsform passar i frisyrer med snedbena eftersom att det smalnar av pannan och gör ansiktet längre. Vill du sasta på lockar bör dess sitta strax under hakan. mycket volym förlänger även formen och gör så att den mer efterliknar idialet.
Inspiration: Catherine Zeta Jones och Drew Barrymore.

Hjärtformad
Du har hjärtformad ansiktsform om du har en bredare panna än käke. Hakan och käklinjen är väldigt smala och går som en rund spets.
En bra frisyr för att hjärtformat ansikte är att t ex ha hår till axlarna som är plattare upptill och nertill är det lite mjukare lockar eller utåt-fönade toppar för att skapa volym där ansiktet är som smalast. Lugg passar väldigt bra för att ta bort något av den förbreda pannan. Undvik höjd upptill och extremt korta frisyrer.
Inspiration: Scarlett JohanssonReese Witherspoon och Jennifer Love Hewitt.

Diamantformad
Du har diamantformad ansiktsform om dina kindben är bredare än eller lika breda som ditt käkben medan pannan och hakan är ganska smala. Denna ansiktsform är ganska lik den ovala, men har mer markanta och breda kindben.
Här kan du ha de flesta frisyrer men undvik för mycket volym på sidorna. Luggen gör sig väldigt bra om du har ett hjärtformat ansikte.
Inspiration: Elizabeth HurleyJennifer Lopez och Rihanna.

Triangulär
Du har en triangulär ansiktsform om du har breda käkben och breda kindben men en smal panna. En upp-och-ner vänd variant av den hjärtformade ansiktsformen.
Du bör satsa på frisyrer som ger volym på de övre sidorna av ansiktet men absolut inte vid käken. Undvik kort, rak lugg samt rak bena. satsa på snedbenan och snedluggen.
För att skapa en så oval form som möjlig är det bra att klippa en bred lugg som breddar ditt ansikte upptill. Man kan även satsa på en mycket uppklippt frisyr för bredda upptill. Man bör inte heller ha längre hår än till nacken och det bör vara inklippt vid nacken.
Inspiration Amy WinehouseKelly Osbourne och Keli.

Men som sagt så är det mer än bara ansiktsformen som spelar in vilken frisyr man vill ha t ex har du ovalt ansikte och en jätte spetsig haka kanske du inte ska ha en frisyr som framhäver hakan osv. Det viktigaste är trots allt att du hittar en frisyr som du själv trivs i. Lycka till med frisyr letandet.





Kommentarer
Postat av: Linda

Hur vet man vilken av alla ansiktsformer som man är?

2010-01-09 @ 15:26:17
Postat av: Tomas L

Snälla Hanna Hjälp mig med mitt hemska hår. Du får gärna klippa mig

2010-01-17 @ 19:49:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0