viktreklam

Blir så trött på all viktreklam som visas på tv just nu. Så fort det är reklam så kommer dem, det kan lätt visas ca fem olika reklamer om vikt under samma paus och har man tur så visar dom en av dem två gånger under samma reklam, i fall om man missar budskapet. Och inte nog med det varje reklam är det samma reklamer vilket betyder om man tittar på en film i tv4 en lördagkväll så är det inte ovanligt med sex reklamavbrott. Det blir ju nästan mer viktminskingsreklam än var det blir film.

 

Vi fattar nog att dom vill att vi alla ska ha komplex om vår vikt, inte konstigt att det finns runt om 100 000 människor som har anorexia i bara Sverige. Med all viktreklam som visas lär siffran öka snabbare än någonsin. Till och med jag tänker att det kanske skulle vara bra att gå med i viktvaganza eller dricka massa nutrilett, man får ju faktiskt välja på en massa olika smaker: päron, jordgubb, chocklad och så vidare.

 

Det är klart att man kanske ska tänka på sin vikt om man verkligen har problem men jag tror ändå inte att alla dessa metoder är någon bra ideé. Sen tycker inte jag det spelar någon roll vad ett BMI, som någon har kommit på, säger. Det viktigaste är att vi mår bra.
Och hur bra mår man egentligen om man inte har tid att njuta av livet eftersom att man bara tänker och funderar på hur man ska gå ner i vikt.

 

Det finns ingen anledning att gå ner i vikt om man inte mår jäääättedåligt av sin vikt. För vem gör du det för, våra familjer kommer inte bry sig mer om oss, pojkvännen kommer inte älska oss mer. Fler vänner får vi inte heller och vi kommer inte tjäna mer pengar eller bli kända och framgångsrika. Och lyckliga blir vi absolut inte eftersom när vi har nått vårt mål kommer vi bara leta efter ännu mer "fel".

 

Varför ska vi sträva efter en kropp som leder till näringsbrist, depression, ätstörningar och gud vet vad, när livet ändu inte kommer att bli bättre. Så sluta upp att leta fel och bli förebilder i stället.

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: fny

håller fullständigt med, man orkar ju inte.inte konstigt att folk mår dåligt.

godis är ju gott.

2010-01-28 @ 14:45:38
Postat av: fny

och börja inte med nåt sånt tjafs som nutrilett eller nåt.finns ingen anledning.

2010-01-28 @ 14:47:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0