Hårfärg, farligt?!

Läste en artikel på Aftonbladet idag som säger att hårfäger kan ge allvarlig allergi.
Men säg något som inte ger allergi, cancer eller någon annan sjukdom om det används för mycket.
Folk ska alltid skrämma upp människor för att ha något att skriva om och för att det ska bli en debatt.
Det är klart att det inte är bra att färga håret eftersom att det absolut inte är naturliga ämnen i färgen.
Men är det naturliga ämnen i alla schampon, hårsprayer, smink, etc, som vi använder oss av dagligen?
Det finns ju nästintill ingenting idag som är bra i för stora mängder.

Tror verkligen inte att det skule hjälpa att förbjuda hårfärgen, jag själv som "frisör" och stor färgförbrukare skulle aldrig kunna eller vilja sluta använda färger för att det är ett enormt roligt och kreativt sätt att skapa häftiga frisyrer.

Det är ingen nyhet att färgen inte är bra för oss, det finns hur många frisörer som helst som får sluta jobba på salonger i tidig ålder på grund av allergi. Men då står dom i det varje dag och andas in det som en knarkare andas in sitt knark.

På senare tid har hemma-färgen tagit sig in i marknaden och går nu att köpa i de flesta affärer.
Klart att det blev populärt med ett billigare alternativ än att gå till frisören för att färga håret, men istället för att spara pengar så kan det vara en riktigt dålig investering. Vet inte hur många gånger vi får in personer på salongen som är missnöjda med sin färgning som de gjort hemma i badrummet. Där håret i många fall är missfärgade, sotade, gröna och allt möjligt, listan kan göras lång.

Tycker att man borde förbjuda alla "hemma-färger", för att det är hemma som den inte används på rätt sätt och tänk själva, färgar du håret på en salong så blandar man ett speciellt recept för just ditt hår, springer du till Ica och köper en föpackning, med en bild på en snygg, redigerad brud med svallande och glansigt hår, som är blandad så att vem som helst ska kunna använda den varesig om personen har tunt, fint hår eller tjockt och kraftigt.

Många säger att färgen i affären är bättre och sitter länge, men det finns ju säkert en anledning till det. Salongerna använder sig ju av något mer godkända färger och vet som sagt hur den ska användas.
Det kanske är värt de extra hundralapparna någon gång ibland för att vara rädd om sig själv och sitt hår, man får ju faktiskt en skönt avkopplande stund också.

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article6376769.ab





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0