28/5-10

Idag får vi nycklarna till lägenheten, känns stort. Nu har jag helt plötsligt ett eget boede och en egen adress. Och så ska jag äntligen få packa upp alla mina kartonger och börja använda mina saker som varit ner packade i lådor ungefär ett år. Frågan är bara om man fortfarande vill ha innehållet i kartongerna eller om allt bara är skräp, vet knappt vad jag har trots att jag och Hampus kollade igenom de flesta kartongerna för någon vecka sedan. Vad vi har längtat efter en lägenhet och nu, idag får jag nycklarna i min hand. Helt ärligt vet jag inte om jag tror på det än känns som om jag sitter och försäker övertala mig själv.

Vigselträff

I tisdags var vi på vår första vigselträff, fyra månader innan bröllopet. Jag har inte varit direkt nervös tidigare men då när jag sätt där i hakarpskyrka och lyssnade på prästen kände jag verkligen hur nerverna spelade mig ett spratt, speciellt när hon berättade olika saker som man skulle tänka på så man inte snubblar eller gör något annat dumt. Nu dagen efter vigselträffen är jag inte lika nervös men tänk hur jag kommer att vara veckan innan, det kommer typ inte kunna gå att prata med mig. Ne, nu ska vi inte säga så blir ju lite nervös när jag tänker på det.
Tiden går väldigt snabbt och det är sjukt mycket kvar att planera och fixa inför den stora dagen men det fixar vi.


Budget

Det svårtast av allt är att komma på en budget som ska håller under bröllops planeringen.
Vi har kommit överns med Hampus föräldrar och mina föräldrar att vi ska dela kostnaderna på tre. och betala en del var. Allt som allt har vi räknat med att det kommer kosta cirka 40 000. Det ska bli spännande att se om vi lyckas hålla oss inom budgeten eller om den kommer överskridas. Normalpris på att vanligt svenskt bröllop brukar ligga på 120 000, så vi ligger ju väldigt mycket under den normala budgeten. Men vi får hålla tummarna och hoppas på att vi klarar det och har vi riktigt tur lyckas vi kanske till och med ligga under budgeten.



Tid och plats

Idag finns det finns hur många alternativ som helst där en vigsel kan hållas, många gifter sig borgligt, utomhus, utomlands och så vidare men vi valde att ha ett kyrkligt bröllop. Vi har valt att gifta oss i kyrkan eftersom att vi båda är uppvuxna där samt att vi inte skulle kunna tänka oss någon mer självklar plats än att hålla vigselcermonin i en kyrka.

Kyrkan vi valde heter Hakarps kyrka och ligger i Hakarp precis som det låter. Först hade vi boka grännakyrkan men det kändes helt fel så vi fick byta. Det är viktigt att allt känns rätt för att det är inte varje dag man gifter sig!  Anledningen till att vi sen valde Hakarpskyrka var att vi ville ha en gammal kyrka samt att min moster och min farbror gifte sig i just den kyrkan. För både mig och Hampus är det viktigt att besluten vi tar kring vårt bröllop har någon betydelse för oss. Vi vill verkligen göra detta till vår grej personligt och galet!

Tiden för vigseln är 14:00.



Hakarpskyrka

Datum

När man har bestämt sig för att gifta sig väljer man först ut ett datum som man sedan kan utgå ifrån, när datumet är bestämt kan man boka vigsel, festlokal, transport osv. Oftast brukar bröllop hållas på lördagar men det finns fall där brudparet vill gifta sig på ett speciellt datum och avviker från lördagen och väljer en annan dag. För att underlätta när man väljer datum kan man först bestämma om man vill ha ett höst, vinter, vår eller sommarbröllop. Vi ville ha ett höstbröllop och valde därför att gifta oss den 25 September vilket vi tycker är en otroligt fin månad. Anledningen till att det blev just den 25 September var att Hampus morfar avled förra året och han fyller år just den dagen!

22/5-10

Det är otroligt mycket som ska planeras när man ska gifta sig, maten ska bokas, klänningen ska provas och sys, ringen ska väljas, gästlistan ska skrivas, kyrkligt eller borgligt, tema, inbjudningskorten ska beställas och skickas ut. Listan kan göras lång på saker som ska fixas innan den 25/9-2010. Det viktigaste är att man själv blir nöjd och gör som man själv vill för det är ju faktiskt så att det är brudparets egna dag!

129 dagar kvar!

Idag denna onsdag är det endast 129 dagar kvar tills den stora dagen. Tiden går verkligen jättesnabbt speciellt när man själv har vetat om detta bröllop i några månaders tid. Om ni inte orkar räkna ut när bröllopet är så ska jag berätta för er ett vigseln kommer att ske den 25 September 2010. Så det är verkligen inte alls lång tid kvar. Det är sommaren sen smäller det! Längtar verkligen!

Nu ska vi gifta oss!

Nu ska vi gifta oss!

Och den nya kategorin kommer självklart att handla om vårt bröllop. Här kommer jag att skriva om vår planering inför denna stora dag och mycket annat därtill. Hoppas att ni kommer gilla läsningen!

Ny kategori!

Hej, hej!

Sätter mig nu och skriver några rader i all hast medans jag väntar på att det ska bli läga att gå till bussen.


Ikväll kommer jag att öppna en ny kategori som säkert många utav er kommer tycka är väldigt intressant att läsa i.
Så håll ögonen öppna för att inte missa de första inläggen!


Måndag

Ny vecka, nya möjligheter!

Känns bra att jag börjar komma in i jobbet och förstå hur det fungerar att vara "frisör" på en salong. Känns mindre tråkigt att det är svårare att få upp en kundkrets än väntat. Jag vet egentligen inte vad jag hade väntat mig men jag trodde i alla fall inte att man skulle behöva kämpa för att få folk att vilja testa att klippa sig hos mig. Men det släpper nog snart ;)

Ps. Jag måste börja uppdatera mer, har fått klagomål ;)

RSS 2.0